Velkommen til sportsaand.dk!

Velkommen til hjemmesiden sportsaand.dk. Formålet med denne hjemmeside er at sætte fokus på sportens kulturhistorie. Sport er en uundgåelig del af vores hverdag – vi dyrker selv sport, ser sport i fjernsynet og læser om det på diverse nyhedssites. End ikke de, der finder FC Københavns aktivitet på transfermarkedet uinteressant, Team Tvis Holstebros seneste resultater på håndboldbanen ligegyldige eller ikke har sat sig ind i curlingreglerne, kan sige sig fri for dagligt at bruge sportsmetaforer, f.eks. når der diskuteres politik.

Som sportshistoriker finder jeg sport yderst interessant. Det er i højere grad sport som kulturelt fænomen end sportsom en endeløs oplistning af resultater, der interesser mig. Sport er en fysisk aktivitet, men det er også kultur. I nogle situationer kommer sports rolle som kulturelt fænomen tydeligt til udtryk. Dette sker f.eks. ved de olympiske lege, hvor en kombination af steder, tider, fortællinger og medialisering gør OL til et fast holdepunkt for såvel atleter som publikum.

Jeg vil løbende opdatere hjemmesiden med blogindlæg inden for tre kategorier: Sportshistorier, sportssteder og sportspersoner. Kategorien sportshistorier dækker over små fortællinger om sport i fortiden, hvor der trækkes tråde op til nutidens sportsforståelser. Under sportssteder vil man kunne finde mine egne oplevelser af besøg på stadions og sportssteder i ind- og udland, og jeg håber, at disse indlæg vil indbyde til refleksion over egne sportsoplevelser. Af og til vil jeg dedikere et blogindlæg til en sportsperson, som har haft særlig betydning for sportens kulturhistorie. En af mine interesser er at læse sportsselvbiografier, og under sportspersoner vil jeg dele mine oplevelser af at læse selvbiografierne med jer.

Sidst men ikke mindst skal I være velkomne til at kontakte mig, hvis I har kommentarer eller spørgsmål til hjemmesiden. I finder kontaktoplysninger under menupunktet kontakt.

Jeg håber, I vil finde hjemmesiden og de kommende blogindlæg interessante og tankevækkende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.